• 22. apríl -  Deň Zeme 2024
          • 22. apríl - Deň Zeme 2024

          • Gaylord Nelson sa po tom, čo bol svedkom pustošenia rozsiahleho úniku ropy v roku 1969 v Santa Barbare v Kalifornii, rozhodol 22. apríla založiť národný deň zameraný na životné prostredie. Deň Zeme sa každoročne koná 22. apríla. Uplynulo takmer 50 rokov od jeho založenia v roku 1970 a jeho cieľom bolo dostať životné prostredie do popredia.Vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Jeho cieľom je pripomenutie si našej závislosti na cenných daroch poskytované Zemou. Je potreba si uvedomiť, že zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné, a preto sa treba venovať otázkam životného prostredia a prostredníctvom spoločného celosvetového úsilia chrániť jej poklady pre budúce generácie ľudí a ostatných tvorov žijúcich na Zemi. V rámci drogovej prevencie si žiaci jednotlivých tried vyskúšali kvíz vytvorený k medzinárodnému Dňu Zeme, kde sa dozvedeli pár nových informácií napr. že viac ako 20 % svetového dýchateľného kyslíka – čo sa rovná jednému z piatich nádychov a výdychov – vzniká len v amazonskom dažďovom pralese alebo viac ako 97 % aktívne publikujúcich klimatických vedcov a popredných vedeckých organizácií všeobecne uznáva ľudskú činnosť ako hlavnú príčinu zmeny klímy. Tohtoročným mottom Dňa Zeme roku 2024 je „Investujte do našej planéty“ a oficiálna téma „Planéta vs. plasty“ má za cieľ zvýšiť povedomie o plastoch na jedno použitie, zdravotných rizikách a rýchlej móde.

             

            Mgr. Jana Hromadová

            koordinátor drogovej prevencie

        • Školský bedmintonový miniturnaj 2024
          • Školský bedmintonový miniturnaj 2024

          • V rámci hodín Telesnej a športovej výchovy a drogovej prevencie sa v mesiacoch február a marec 2024 uskutočnil školský bedmintonový miniturnaj 2024. V školskej telocvični si zmerali sily žiaci z každej triedy medzi sebou v tejto veľmi obľúbenej športovej hre. Pravidlá hry sa upravili a prispôsobili slabším žiakom. Hralo sa cez sieť v prispôsobenom ihrisku. Jeden set trval 10 minút alebo sa hralo na vyššie skóre do 21 bodov na dva sety, pri remíze setov sa hralo na tretí víťazný set. V každej triede zvíťazil jeden žiak alebo žiačka. V odbornom učilišti vyhrali svoje zápasy Kristína Lesňáková z I. Aou, Veronika Ofčáková z I. Bou a Ivana Pačanová z III. Aou. Odmenu si odnesie aj žiak Dušan Horbaľ z I. Aou aj keď nezvíťazil, ale hral veľmi obetavo a fér. V strednej odbornej škole si výhru vybojovali Marek Sálus z I. C, Nikola Magátová z II. C, Jakub Živčák z IV. C, Šimon Procházka z I. SV, Samuel Kožuch z II. SV, Daniela Ábelová z V. SV, Martin Ilonský z III. A a Matúš Geletka z IV. A. Víťazom jednotlivých tried blahoželáme k výhre a tešíme sa na budúci miniturnaj.

             

            Mgr. Jana Hromadová

            koordinátor drogovej prevencie

          • Stretli sme sa so spisovateľkou Barborou Bartošovou

          • 7. marca 2024 sme sa zúčastnili besedy so spisovateľkou Barborou Bartošovou v Slovenskej knižnici pre nevidiacich v Levoči.

            Pani Bartošová je spisovateľka, tanečníčka a taktiež milovníčka fantasy kníh a filmov. Začala písať už ako malá. Medzi jej prvé vydané knihy patrí knižná trilógia Strážca a neskôr aj Sieň zrkadiel. Jej štýl písania je prevažne zameraný na mladších čitateľov, ale spomínala nám, ako je niekedy milo prekvapená, keď sa dozvie, že jej knihy čítajú aj starší. Trilógia Strážca obsahuje romantiku aj akciu. Preto sú jej knihy vhodné pre chlapcov aj dievčatá.

            Rozprávala nám, ako sa jej darí po nociach písať pri troch deťoch, ako ju niekedy nečakane uprostred šoférovania kopne múza a taktiež nám urobila menší náhľad do jej nových rozpísaných kníh. Jej rodina je folklórne založená, ale ona sa venuje skôr orientálnemu tancu. Jej inšpirácia taktiež pochádza z čítania fantasy kníh a seriálov, s ktorými sa s nami milo podelila. 

            Celá beseda sa niesla v pokojnom duchu, počas ktorej sme si vypočuli aj úryvky z autorkiných kníh. Bolo to veľmi príjemné posedenie.

            Už teraz sa tešíme na ďalšie pozvanie.

             

            Valentína Kaščáková 2.C

        • Spoznali sme príbeh Slovenska ...
          • Spoznali sme príbeh Slovenska ...

          • Veľká vďaka patrí dvom obetavým mladým mužom – Oliverovi a Štefanovi Šípkovským z umeleckej agentúry AMOS z Banskej Bystrice, ktorí dňa 6. marca 2024 odprezentovali pre všetkých študentov našej školy hudobno-vzdelávací program PRÍBEH SLOVENSKA. Išlo o prierez dejinami našej krajiny, pre mladých ľudí tak neznámy. Chronologicky, pútavou formou boli predstavené najdôležitejšie udalostí 20. storočia na Slovensku.

            Program sa venoval témam ako boj o ČSR, Štefánik, vznik a zánik ČSR – Mníchovský diktát, vojnová Slovenská republika, fašizmus, II. svetová vojna, SNP, socializmus v ČSSR, Dubček a Pražská jar, Nežná revolúcia, rozpad ČSFR a vznik SR, temné 90-te roky, mafia a nakoniec vstup do EÚ a NATO.

            Súčasťou programu bola aj hudobná zložka, v ktorej dvaja hudobníci hrali naživo tematicky zladené populárne slovenské piesne. Program bol podporený videoprojekciou s obrázkami a textami piesní, ktoré zasiahli určite, každého z nás. 

             

            Lúčili sme sa s odhodlaním a nádejou, že pomôžeme byť súčasťou slovenskej krajiny, kde budú ľudia ľuďmi.

        • Fašiangová diskotéka v „retro“ štýle
          • Fašiangová diskotéka v „retro“ štýle

          • Fašiangy boli odjakživa symbolom radosti, veselosti a hojnosti. Preto sme sa rozhodli pripraviť 6.februára pre našich študentov netradičné fašiangové popoludnie, ktoré sa nieslo v znamení „retro“ štýlu. Študenti sa obliekli do „retro“ oblečenia, mnohí sa vynašli a oslovili staršie ročníky, aby im pomohli s touto úlohou. My, pedagógovia, sme sa vrátili do detských a študentských čias, plných spomienok na vtedajšiu módu.

                     Nebolo to len o oblečení, ale aj o módnej prehliadke, zaujímavých súťažiach, výbornom občerstvení, fantastickej hudbe a nezabudnuteľných tancoch. Samozrejme nechýbala ani tombola so zaujímavými cenami.

                     Znova sme získali nezabudnuteľné spomienky a zážitky.

             

             Bc.Mária Dudová- Bašistová, Mgr .Zuzana Chovancová, Mgr. Zuzana Sivecová

          • Divadelné predstavenie ŠEPTUCHY

          • „Človek sa nemusí hanbiť za všetky svoje sny a ambície. Nemusí sa báť, že zomrie skôr, ako začne skutočne žiť.“ Je mottom divadelného predstavenia Šeptuchy, ktorého sa zúčastnili žiaci našej školy 18.januára v Spišskom divadle. Ide o zdramatizovaný román o dospievaní, priateľstve a ľuďoch vo svojráznom regióne Podlasie  na hranici medzi Poľskom a Bieloruskom, ktorý je zahalený v hmlách a opradený legendami o šeptuchách, ženách, ktoré vedia liečiť. Celým príbehom nás sprevádzala Dorotka s rozprávačkou v období ich dospievania. Bol to nezabudnuteľné.

                                                                                             Mgr. Zuzana Sivecová

             

          • Kvapka pre Damiána

          • Na začiatku bola jedna večerná nedeľná januárová SMS-ka. „Pani triedna, nemohol by som ísť ráno do Popradu darovať Damiánovi krv?“ Ani na chvíľu som so súhlasom uvoľnenia z vyučovania neváhala. „Je to naozaj obdivuhodný čin! Ak súhlasia rodičia, a Ty sa cítiš zdravotne v poriadku, vycestuj“!

            A tak, náš Šimon Z., študent I. SV vycestoval v pondelok ráno do Popradu na určené pracovisko odberného centra Národnej transfúznej služby SR. Darovanie krvi je skutočným „darom života“, ktorý zdravý jedinec môže poskytnúť ľuďom chorým a po úrazoch. Je to veľmi prospešný, bezpečný a jednoduchý humánny krok. Jeden odber krvi môže zachrániť až tri ľudské životy. „Ja chcem však pomôcť nášmu spolužiakovi!“ vyhlásil.

            Po vyplnení dotazníka darcu krvi, kontrole hemoglobínu, následne absolvoval krátke vyšetrenie a pohovor s lekárom. Presunul sa do odberovej miestnosti a pohodlne sa usadil do odberového kresla. Samotný odber trvá 5 – 15 minút, odoberie sa zvyčajne 450 ml krvi. Zvládol to na výbornú! Naviac ako prvodarca!

            Som naozaj hrdá na nášho ŠIMONA, chlapca s veľkým srdcom, ktorý nezištne pomohol spolužiakovi z triedy v čase jeho plánovanej náročnej operácie chrbtice. Damián to práve teraz najviac potrebuje. Chcem vysloviť - verím, že za mnohých kolegov aj žiakov školy - úprimné poďakovanie, že svojím šľachetným životným postojom si dal Damiánovi šancu na záchranu života a vlial nádej na uzdravenie. Vyjadrujem svoje uznanie a obdiv. Veľmi si vážme to, že náš Šimon Zamkovský dal nevšímavosti a ľudskej ľahostajnosti červenú. Zelenou bola preňho solidarita, pomoc tomu, ktorú ju potrebuje a sám si pomôcť nedokáže.

             

            Vidíte .... Láska si raz opäť našla miesto, ako sa prejaviť. Veď tento nádherný Šimonov skutok lásky - darcovstvo krvi – bol len jednou z jej možností ...

             

            Ď A K U J E M E !  

            A držme Damiánovi spoločne palce!

             

            Ing. Miriam Mrovčáková

            Mgr. Zuzana Sivecová

             triedne učiteľky našich hrdinov

        • Ľudské práva a prevencia šikanovania
          • Ľudské práva a prevencia šikanovania

          • Problematika šikanovania je veľmi citlivou a často diskutovanou témou v školskom prostredí, preto aj naši žiaci absolvovali v mesiaci december školenie, ktoré bolo zamerané na témy: konflikty v školskom prostredí, prevencia a eliminácia sociálno-patologických javov, prevencia a riešenie kyberšikanovania v školskom prostredí. Žiaci sa dozvedeli mnoho užitočných informácií, aktívne sa zapájali do diskusie a do zaujímavých aktivít. Preto si všímajme ľudí okolo seba, pomáhajme im, buďme k sebe ohľaduplní, tolerujme sa, trávme zmysluplne voľný čas, rešpektujme sa navzájom aj nastavené pravidlá.   

                                                                                                  Mgr. Zuzana Sivecová

          • Vianočný koncert

          • 19.decembra nás navštívili žiaci zo ZUŠ Spišský Hrhov, ktorí nás potešili krásnym umeleckým program s názvom Vianočná koleda. Naši žiaci si vypočuli vianočné vinše v slovenskom jazyku a v rusínskom nárečí. Celú školu rozozvučali známe vianočné piesne vo folklórnom duchu. Ich vystúpenie nás naladilo úžasnou vianočnou atmosférou, plnou očakávaní a prípravy na najkrajšie sviatky v roku.

            Mgr. Zuzana Sivecová

        • Nová študovňa na internáte
          • Nová študovňa na internáte

          •  

                  Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v rámci národného projektu edIT 1 vyhlásilo výzvu na zabezpečenie vybavenia študijných miestností s názvom „Študovne v stredoškolských internátoch“. 

                  Cieľom tejto aktivity bolo zabezpečiť materiálno-technické vybavenie študijných miestností  v  školských internátoch pri stredných odborných školách. A to prostredníctvom počítačov a multifunkčného zariadenia s cieľom zlepšenia dostupnosti vzdelávania a zmiernenia dopadu krízových opatrení počas pandémie ochorenia COVID-19 na vzdelávací proces.

                Aj náš internát získal toto technické vybavenie a tak sa nám podarilo vytvoriť novú počítačovú študovňu. Študenti tak budú mať prístup k najnovšiemu počítačovému vybaveniu, softvéru a iného špecializovaného softvéru zodpovedajúceho ich vzdelávacím potrebám. Každý počítač bude pripojený k rýchlemu internetu, čo umožní študentom ľahko vyhľadávať informácie a pracovať na svojich úlohách a projektoch bez obmedzení. Tím pedagogických pracovníkov bude k dispozícii na poskytnutie odbornej pomoci a usmernenia pri projektoch.

                   Táto nová počítačová študovňa je významným krokom smerom k poskytnutiu študentom možnosti vzdelávať sa mimo bežných triednych hodín. Ponúka priestor na experimentovanie, testovanie nových myšlienok a vytváranie reálnych projektov.

                  Zriadenie novej počítačovej študovne na školskom internáte je krokom vpred v snahe podporiť technologické vzdelávanie a inovácie. Poskytuje študentom priestor na rast a rozvoj v oblasti IT a digitálnych technológií.

             

                                                                                                                                          Ing. Martin Špak

        • Exkurzia v Štátnom oblastnom archíve v Levoči
          • Exkurzia v Štátnom oblastnom archíve v Levoči

          • Dňa  29. 11. 2023  sa žiaci tried I. C, II. C a IV. C učebného odboru Polygraf-knihár zúčastnili na exkurzii v Štátnom oblastnom archíve v Levoči, kde sme videli ukážku a zároveň si mohli vyskúšať niektoré pracovné postupy reštaurátorských a knihárskych prác ako vlhčenie jednotlivých starých listov z matriky a skúšku rozpíjania atramentu, vlhčenie a čistenie jednotlivých dvojlistov už rozobratých zložiek, následné dolievanie papieroviny na dvojlisty a lisovanie v plstených preložkách. Po vylisovaní a uschnutí  sa dvojlisty zložia v správnom poradí do zložky a šijú sa starým ručným spôsobom na väzy. Predtým ako sa začne kniha reštaurovať musí prejsť procesom dezinfekcie v špeciálnej komore, pretože kniha môže obsahovať rôzne plesne a choroby. Každá kniha, ktorá sa reštauruje, musí sa  o tom spísať dokumentácia a vyhotoviť fotografie ako vyzerala kniha pred reštaurovaním a po reštaurovaní. Takúto dokumentáciu a fotografie si žiaci mohli na začiatku exkurzie prelistovať a vidieť fotografie z reštaurovania rôznych kníh. Okrem toho žiaci mali možnosť vidieť ručnú rezačku kníh v akcii či napínanie a čistenie zvieracej kože, z ktorej vznikne pergamen buď na dopĺňanie papiera alebo poťahovanie knižných dosiek. Žiaci tak mali možnosť vidieť knihárske remeslo v širšom kontexte a možno si niekedy nájdu prácu aj v takejto reštaurátorskej dielni.

             

            Mgr. Jana Hromadová, Mgr. Anna Soľanová

        • Červené stužky 2023
          • Červené stužky 2023

          • 1. decembra 2023 sa žiaci Spojenej školy internátnej na Námestí Štefana Kluberta 1 v Levoči zapojili aj do 17. ročníka kampane Červené stužky. Po zaregistrovaní našej školy do kampane sme v týždni od 27. novembra                    do 30. novembra 2023 uskutočnili aktivity na tému Svetového dňa boja proti HIV/AIDS, kde si žiaci museli najskôr text prečítať, aj niekoľkokrát, aby našli správne slová na vyplnenie tajničky na tému HIV/AIDS. Spoločne so žiakmi sme sa pokúšali vyplniť aj kvíz o kampani Červené stužky a diskutovali o látkových a nelátkových závislostiach. Žiaci z učebného odboru Polygraf-knihár aj tento rok vytvorili červené stužky, ktoré sme následne pripli žiakom školy ako symbol solidarity.

                        Po veľkej desiatovej prestávke o 9:45 hod. sa všetci žiaci zhromaždili v telocvični našej školy, kde sa uskutočnila športová aktivita. Na vopred pripravenej predlohe v tvare stužky, vytvorenej z lavičiek, švédskej debny a podložiek, na ktoré si žiaci posadali, sme spoločne vytvorili „Živú“ červenú stužku. Každý žiak mal oblečené niečo červené alebo biele, pripnutú Červenú stužku a spríjemnili si tak tento výnimočný deň. Zároveň sme zviditeľnili Svetový deň boja proti HIV/AIDS a vyjadrili podporu ľuďom, ktorý sa na toto ochorenie liečia.

             

            Mgr. Jana Hromadová

            koordinátor drogovej prevencie

        • Vianočná pošta
          • Vianočná pošta

          • Zapaľovanie sviečok na adventom venci nám pripomína vianočný čas. Tešíme sa na rodinné stretnutia, na najkrajšie chvíle v roku...

            Preto nezabudnime na všetkých, s ktorými sa stretávame dennodenne aj v našej škole- pani riaditeľku, pani zástupkyňu, pani učiteľky, pani majsterky, pánov učiteľov a majstrov, pani vychovávateľky, pani hospodárku, pani ekonómku, pani kuchárky, pani upratovačky, pani vrátničky, pani zdravotníčku, všetkých spolužiakov a kamarátov.

            Potešte všetkých láskavými a úprimnými slovami prostredníctvom vianočných pozdravov, ktoré môžete vytvoriť a venovať niekomu z našej školy. Hotové vianočné pozdravy môžete vhadzovať do vianočnej schránky v školskej knižnici od pondelka 11. decembra 2023 do 18.decembra 2023.

            P.S.: Nezabudnite uviesť adresáta, pretože vianoční poštári nebudú vedieť odoslať váš pozdrav.

                                                                                          Mgr. Zuzana Sivecová

          • Mikulášske sladkosti od spoločnosti Tesco v Levoči

          • Niet pochýb, že najkrajšie a najpríjemnejšie akcie v škole sú také, kde môžeme niekoho potešiť alebo obdarovať. K takým patrí aj MIKULÁŠ. Svätý Mikuláš, ktorého si 6. decembra pripomíname, pochádzal z Malej Ázie, pravdepodobne z dnešného Turecka. Narodil sa v bohatej rodine a od malička bol povestný svojou štedrosťou, láskavosťou a dobročinnosťou. Aj do našej školy zavítal Mikuláš v spoločnosti anjelov a čertov, ktorí si poctivo vykonávali svoje funkcie - obdarúvali žiakov našej školy sladkými darčekmi, no menej poslušných či málo usilovných napomenuli čerti, aby sa polepšili.

            Mikulášska tradícia je v našej škole už dlhé roky a tak ako po iné roky, aj tento rok Mikuláša zorganizovali žiaci študijného odboru sociálno-výchovný pracovník, aby potešili spolužiakov školy z iných tried.

            Sladké prekvapenia pre našich žiakov sponzorsky poskytol

            obchodný reťazec Tesco v Levoči, 

            za čo im patrí úprimné a srdečné

            ĎAKUJEME!

        • VITAJ v našej škole!
          • VITAJ v našej škole!

          • ÁNO, aj takto môže vyzerať pozdrav starších spolužiakov našim novým prvákom. V tomto školskom roku 2023/2024 máme štyri nové triedy, do lavíc ktorých zasadlo v septembri celkom 35 prvákov. A patrilo sa ich u nás patrične privítať. Bol to práve 30. november 2023, kedy sa u nás konali imatrikulácie prvákov a ich privítanie medzi žiakov  školy.


            Po úvodnom predstavení žiakov triednymi učiteľmi (náhodou to predstavovanie nebolo hocijaké, bolo výnimočné tým, že bolo prebásnené a veľmi zaujímavé) predstúpili žiaci danej triedy a pokúsili sa splniť zadané úlohy.

            Knihárom – teda Barborke, Natálii, Adamovi a Michalovi, to najlepšie išlo s krabicami, čalúnnici – Samko, Dušan a Dominik, ukázali svoju zručnosť pri narábaní s nástrojmi a dievčatá z odboru služby a domáce práce – Veroniku, Aničku, Evičku a Sabínku - sme preverili krajčírskou úlohou, kedy namiesto ihly držali v rukách papierovú rolku.

            Študenti I. SV – Rudolf, Veronika, Šimon, Matúš, Soňa a ďalší Šimon, najprv prítomných mimoriadne zabavili svojimi doterajšími plánmi a predstavami o svojej budúcnosti a o povolaní, ktoré chceli robiť a potom sa už pustili do plnenia stanovených úloh.  Našich budúcich sociálno-výchovných pracovníkov sme konkrétnymi úlohami preverili v pripravenosti a zdatnosti v oblasti telesnej, pracovnej a hudobnej výchovy. To bolo smiechu a radosti!

            Na záver starší spolužiaci z II. SV – Damián, Pavlínka, Denis a Samuel – dôrazne upozornili všetkých prítomných nováčikov na prísne dodržiavanie pravidiel prváka. A nezabudli pripomenúť jednu dôležitú vec, ktorú si spoločne v tanečnom kole všetci pospevovali, že .... „lepšiu vec než kamarátstvo nikto veru nikdy nevynašiel“. Tak, milí prváci, VITAJTE! Sme tu pre vás!

        • Deň nevidiacich 2023
          • Deň nevidiacich 2023

          •  

            V mesiaci november si študenti našej školy pripomenuli Deň nevidiacich prostredníctvom bohatého kultúrno-spoločenského programu, ktorý si pripravili pod vedením pani vychovávateliek.

            Program sa niesol v duchu zábavy, smiechu, tanca a hereckých výkonov. Na jednom pódiu tajomne hľadali „Golden eye“, krepčili na ľudovú nôtu, zaspievali si so skupinou ABBA aj s „reperom“ Erikom a spevákom Maťom. Svojimi vtipmi nás pobavil Alex s Matúšom. Zavítali sme do jednej nepodarenej domácnosti a svojou návštevou nás poctili aj celebrity zo známej televíznej šou KREDENC. Na záver sme sa rozlúčili piesňou: „Príbeh nekončí...“

            Tešíme sa o rok zas.

            Vychovávateľky: Mgr. Chovancová, Bc. Dudová- Bašistová

        • Koncert skupiny „BLINDMAN“
          • Koncert skupiny „BLINDMAN“

          •  

                     Dňa 9.novembra 2023 sme prijali pozvanie do Slovenskej knižnice nevidiacich v Levoči na koncert skupiny „BLINDMAN.“ Bolo to z príležitosti Dňa nevidiacich, keď kapela cestovala po Slovensku a zavítala aj k nám do Levoče.

            Skupinu tvoria dvaja protagonisti, Milan Kvietok a Marek Botev. Jeden z nich, zakladateľ skupiny, Milan sa narodil so zrakovým hendikepom, ale Pán ho obdaril výborným sluchom a schopnosťou tvoriť hudbu a písať texty. Hrá na klávesové nástroje, spieva a robí aranžmány. Marek hrá na gitare, spieva a taktiež skladá  hudbu a texty.

            Hudba je ich životom, čo nám aj ukázali na koncerte, na ktorom zazneli prevažne ich skladby. Doteraz vydali šesť albumov populárnej hudby a ešte ďalšie chystajú. 

            V krátkom rozhovore sme sa dozvedeli o ich živote, práci a koníčkoch. Strávili sme veľmi príjemné chvíle, za ktoré sme muzikantov odmenili dlhým potleskom. Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné stretnutie s nimi.

             

                                  Vychovávateľky: Mgr. Chovancová, Bc. Dudová- Bašistová

          • Deň otvorených dverí

          • Dňa 21.11 2023 bol v našej škole deň otvorených dverí. Záujemcovia o štúdium a verejnosť mali príležitosť prezrieť si priestory školy a oboznámiť sa so školskými i mimoškolskými aktivitami. Uchádzači o štúdium mohli spoznať systém výučby, priestory na teoretické vyučovanie a praktické činnosti, ktoré sú spojené s odborným výkladom. Získali informácie o učebných a študijných odboroch, podmienkach prijímacieho konania i o uplatnení absolventov jednotlivých odborov na trhu práce.

        • Burzy informácií
          • Burzy informácií

          • Súčasťou života našej školy je i prezentácia na verejnosti. V tomto školskom roku sme našu školu prezentovali na burzách informácií v Levoči, Námestove, Liptovskom Mikuláši, Poprade, Kežmarku a Martine.

            O škole a jej zameraní sme informovali v našom stánku prostredníctvom výrobkov našich žiakov, porozprávali sme o odboroch školy, dielňach, cvičnej firme, ale aj aktivitách a projektoch, ktoré v našej škole realizujeme. Záujem bol aj o informácie v súvislosti s kritériami na prijatie do jednotlivých odboroch. Tieto informácie boli poskytnuté pre rôzne vekové skupiny ako sú rodičia, výchovní poradcovia, pedagógovia a širokú verejnosť v jednotlivých regiónoch. Informácií bolo neúrekom a účastníkov zaujali.